En glemt grøntsag
Selvom ”de glemte grøntsager” nu får meget mere opmærksomhed, ved mange stadig ikke hvordan de skal tilberede dem. Jordskokker er sådan en grøntsag. I Spanien bliver denne knold kaldet ”girasol”, da blomsten fra denne plante, ligesom en solsikke, drejer med solen.
Til denne salat steger du jordskokkerne i ovnen, sammen med chorizoen. Fedtet fra chorizoen er fyldt med smag, og det er derfor ekstra lækkert at stege jordskokkerne heri!
Opskriften er baseret på 2 personer.
Ingredienser:
125 g chorizo
40 g spinat
40 g egeblads salat
750 g jordskokker (ikke skrællet)
Tilberedning:
Forvarm ovnen på 200 grader. Skræl jordskokkerne, og skær dem i stænger eller stykker. Det er et værre arbejde – så er du advaret! Sørg for at stykkerne har nogenlunde samme størrelse, så de steger jævnt i ovnen.
Læg jordskokkerne i et ovnfastfad, på et stykke bagepapir, og fordel chorizoen henover. Sæt fadet i midten af ovnen, i 25 min. ved 200 grader. Vend i jordskokkerne halvvejs. Fordel egeblads salaten og spinaten på to tallerkner, og anret jordskokke-chorizo blandingen herpå.
Da chorizoen giver meget fedt er en dressing faktisk ikke nødvendig.
Denne opskrift stammer fra den hollandske madblogger Foodness.
Ingen kommentarer endnu