Elizas blog

Salat med stegte jordskokker og chorizo

En glemt grøntsag

Selvom ”de glemte grøntsager” nu får meget mere opmærksomhed, ved mange stadig ikke hvordan de skal tilberede dem. Jordskokker er sådan en grøntsag. I Spanien bliver denne knold kaldet ”girasol”, da blomsten fra denne plante, ligesom en solsikke, drejer med solen.
Til denne salat steger du jordskokkerne i ovnen, sammen med chorizoen. Fedtet fra chorizoen er fyldt med smag, og det er derfor ekstra lækkert at stege jordskokkerne heri!

Opskriften er baseret på 2 personer.

Ingredienser:

125 g chorizo
40 g spinat
40 g egeblads salat
750 g jordskokker (ikke skrællet)

Tilberedning:

Forvarm ovnen på 200 grader. Skræl jordskokkerne, og skær dem i stænger eller stykker. Det er et værre arbejde – så er du advaret! Sørg for at stykkerne har nogenlunde samme størrelse, så de steger jævnt i ovnen.

Læg jordskokkerne i et ovnfastfad, på et stykke bagepapir, og fordel chorizoen henover. Sæt fadet i midten af ovnen, i 25 min. ved 200 grader. Vend i jordskokkerne halvvejs. Fordel egeblads salaten og spinaten på to tallerkner, og anret jordskokke-chorizo blandingen herpå.
Da chorizoen giver meget fedt er en dressing faktisk ikke nødvendig.

Denne opskrift stammer fra den hollandske madblogger Foodness.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar