Der er enormt mange muligheder med quinoa. Min favorit er en græsk inspireret quinoasalat med agurk, tomat og feta. Lav en skøn dressing til din salat, og du drømmer, at du sidder på en taverna i dejlige Grækenland.
Ingredienser til 2 personer:
140 gram quinoa
½ gul peberfrugt
½ agurk (i tern)
125 gram cherrytomater (i halvdele)
1 spsk. forårsløg (i ringe)
1 spsk. finthakket basilikum
70 gram feta
1 tsk. oregano
Olivenolie
60 ml æbleeddike
¼ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. rørsukker
Tilberedning:
Kog quinoaen efter anvisningen på pakningen, men skyl den først af under rindende vand, ellers får den en lidt sæbeagtig smag. Tip: Kog quinoaen i bouillon, det giver ekstra smag! Du skal bruge kold quinoa til denne salat, så du kan også anvende en rest fra dagen før.
Skyl og snit grønsagerne: skær den gule peberfrugt i strimler, agurken i tern og cherrytomaterne i halvdele. Snit forårsløgene i ringe og finhak den friske basilikum. Kom olivenolie, æbleeddike, hvidløgspulver og rørsukker i en skål. Smag evt. til med lidt ekstra salt og peber. Kom quinoaen i en skål, når den er kølet helt af. Vend de snittede grønsager i quinoaen. Fordel ca. ¾ af dressingen over salaten og server resten ved siden af.
Top med den smuldrede feta og quinoasalaten er klar til servering.
Opskriften er fra Foodness.
Ingen kommentarer endnu