Pizzocheri alla valtellinese er en typisk italiensk ret fra det lombardiske køkken i Norditalien. Retten er tilberedt som ”gryderet” med boghvedepasta, savojkål, kartofler og ost. Det er en dejlig mættende vinterret til de kolde dage.
Portioner: 4 personer
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser:
- 150 gram boghvedemel
- 35 gram hvedemel
- 100 ml. varmt vand
- Knivspids salt
- 4 store melede kartofler
- 250 gram savojkål/grønkål
- 150 gram valtellina ost (eller fontinaost)
- 80 gram smør
- 2 fed hvidløg
- Knivspids sort peber
- 4 laurbærblade
Tilberedning:
Bland boghvedemelet med hvedemelet, vandet og saltet. Ælt dejen min. 5 min. til den er elastisk. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i en halv time.
Skræl kartoflerne og skær dem i blokke af ca. 2 cm. Skær hjertet ud af savojkålen og hak bladene i fine strimler. Fyld det i en gryde med godt saltet vand og kog det i 10 min. og fortsæt i mellemtiden med pastaen.
Strø mel på køkkenbordet og rul dejen ud til en rektangulær ca. 1-2 mm i tykkelsen. Skær dejen ud i lange strimler på ca. 7 cm. og 1 cm. i tykkelsen. Når kartoflerne har kogt i 10 min. så tilsæt pastaen i gryden og kog i yderligere 8-10 min. Sluk derefter for varmen.
Separer de tre ingredienser kartofler, savojkål og pasta og tag en skål eller dyb tallerken til at anrette. Start med kartoflerne, og riv en tredje del af osten henover. Fortsæt med savojkålen og riv endnu en tredje del af osten herover. Gentag med pastaen. Tilsæt 4 spsk. af vandet ingredienserne har kogt i, og dæk retten til med et viskestykke så osten langsomt kan smelte.
Pil de to fed hvidløg og mas dem siden af en kniv. Smelt smørret på en pande med laurbærbladene, de maste fed og en knivspids sort peber.
Hæld smørsaucen over retten, vend forsigtigt indholdet i skålen og retten er klar til servering.
Velbekommen!
Opskriften er fra Southandpepper
Ingen kommentarer endnu