På Rhodos vokser der velsmagende, store, grønne oliven, som du kan give et unikt pift med fyld af frisk tzatziki. Det smager skønt til et glas hvidvin eller i en græsk salat. Tzatziki er en græsk specialitet med yoghurt, og den kan naturligvis også bruges som dip til brød eller som tilbehør til kød eller en salat.
Ingredienser:
200 gram græsk yoghurt
1 spsk. limesaft
1 fed hvidløg
1/3 agurk
Salt
Peber
3 stilke dild
Tilberedning:
Skær eller riv agurken i mindre stykker og strø salt over. Lad stykkerne hvile i en halv time, så vandet kan trække ud af agurken, ellers bliver tzatzikien for vandet. Skyl agurkestykkerne og tør dem af med køkkenrulle. Snit derefter hvidløg, dild og mynte fint eller kom ingredienserne i køkkenmaskinen. Hæld massen i en skål sammen med agurken og rør det sammen med limesaft og græsk yoghurt. Smag til med salt og peber. Stil tzatzikien i køleskabet i mindst 1 time, så den kan serveres afkølet.
Opskriften er fra den hollandske blog Foodness.
Ingen kommentarer endnu