Elizas blog
Spaanse tapas recepten

Mine spanske yndlingstapas + opskrifter!

Når jeg er i Spanien, tilbringer jeg helst mine aftener med en gruppe venner. Og som de fleste mennesker elsker jeg det spanske køkken. Paella, tinto de verano, crema catalana; men især tapas gør mig rigtigt glad. Uanset om det er en eftermiddag på en terrasse i en lille landsby eller om natten på en bar i Barcelona; jeg er altid klar på tapas. Det bedste ved ”ir de tapas” er, at du gennem hele aftenen kan prøve alle mulige forskellige retter. Det er så dejligt at have et helt bord fyldt op med fade og tallerkener. Jeg bliver helt sulten bare ved tanken! Derfor tænker jeg, at det nu er tid til dele mine yndlingstapas og opskrifterne med dig!

Patatas bravas

De berømte patatas bravas skal du prøve i Spanien, i hvert fald én gang. De smager naturligvis bedst på en terrasse ved havet eller et andet sted i det sydlige Spanien. Men de er også dejlige og nemme selv at lave derhjemme.

Ingredienser

– ½ kg kartofler
– 4 spsk jomfru olivenolie
– 2 tsk sødt paprika
– 1 tsk cayennepeber
– 2 spsk mel
– ½ løg
– 500 ml kyllingebouillon
– Persille

Fremgangsmåde

Vask og skær kartoflerne i stykker, enten i både eller mindre stykker. Kog derefter kartoflerne i et par minutter i en gryde med vand. Skyl kartoflerne under rindende vand og tør dem derefter af i et viskestykke. Steg kartoflerne i varm olie til de har fået en gylden farve.

Saucen laver du ved at skære løget i små stykker og derefter stege det i olivenolien.  Tilføj paprika, cayennepeber, mel og kyllingebouillon. Lad det koge i et par minutter, sørg for at røre rundt undervejs, så det ikke brænder på. Du kan tilføje en smule mayonnaise for en mildere smag. Server patatas bravas med saucen og persille.

Berenjenas con miel de caña

Denne søde sag minder mig altid lidt om pandekager. Første gang jeg spiste dem, anede jeg ikke, at det stort set er lavet af aubergine!

Ingredienser

– 1 stor aubergine
– Rørsukker sirup (miel de caña) eller almindelig sirup, hvis du ikke har dette derhjemme
– Mel
– Olivenolie
– Salt

Fremgangsmåde

Skær auberginerne i skiver og drys herefter salt over dem, så vandet trækkes ud af auberginen. Lad skiverne stå i 30 minutter. Tør saltet af auberginen og dæk derefter skiverne i mel. Steg dem i en pande med olivenolie. Hæld sirup over skiverne og velbekomme!

Gazpacho

Om sommeren nyder jeg altid gazpacho, den kolde suppe. I Spanien finder du gazpacho i hvert supermarked, men det er selvfølgelig bedst selv at lave suppen.

Ingredienser

– 600 g modne tomater, skrællet
– 1 ½ agurk, i krummer
– 1 løg
– 1 rød peberfrugt
– 3 fed hvidløg
– 6 skriver brød
– 8 dl vand
– ½ dl rød vineddike
– 1 spsk salt
– ½ dl ekstra jomfru olivenolie
– 1 lille dåse tomatpuré
– ½ agurk, skrællet
– 4 skriver brød i tern
– olivenolie

Fremgangsmåde

Skær skorper fra brødet og skær det derefter i tern. Skær hvidløget fint og varm halvdelen op i en pande med brødet. Steg til det er gyldent.

Skræl tomaterne. Skær løget, peberfrugten og agurken i tern og bland dem med brødkrummerne, tomaterne, den anden halvdel af hvidløget, tomatpuréen og vineddiken i en blender. Smag til med salt og peber. Herefter skal du lade suppen stå tildækket i ca. 2 timer for at køle af. Server suppen med hvidløgscroutonerne og velbekomme!

Gambas al ajillo

Jeg synes altid, at Gambas er lækkert. I Spanien er jeg ofte stødt på tapasrestauranter med flere forskellige retter med gambas, men gambas al ajillo (hvidløg) er og bliver min yndlings. Enkel og super lækker!

Ingredienser

– 400 g rejer
– 5-6 fed hvidløg
– Et par store peberfrugter
– Jomfru olivenolie
– Salt
– Persille (valgfri)

Fremgangsmåde

Rens først rejerner, skræl dem men lad halen blive siddende. Skær hvidløget og peberfrugten i små stykker. Steg derefter hvidløget, peberfrugten og rejerne i en generøs mængde olivenolie på en pande. Det skal steges indtil rejerne er lyserøde/brune. Tilføj til sidst salt og persillen, hvorefter gambaen er klar til at blive serveret.

Så er det bare at diske op med alle småretterne – mums!
Hvad er din yndlings spanske tapas ret?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar