Elizas blog
Recept: Maltese hapjes voor zwoele zomeravonden

Maltesiske snacks til varme sommeraftener

Hygge, stearinlys, god musik og lækre snacks. Sådan spenderer jeg gerne de varme sommeraftener. Da min gode veninde Sarah sidst kom på besøg, fyldte hun mit havebord med de skønneste maltesiske snacks. Friske og fuld af smag. Perfekt til at dele med dine venner eller familie. Jeg ville selvfølgelig ikke lade dig gå glip af disse opskrifter, og jeg kan forsikre dig for, at der ikke vil være en krumme tilbage!

Brød med tomat, kapers og ansjoser

Bring sommeren på bordet med disse lækre maltesiske brød med tomat, kapers og ansjoser. Denne snack bliver på Malta kaldet Hobz Biz-Zejt. Tilbered brødene og server med det samme, for så smager de bedst.

Ingredienser:

  • 4 skiver rustikt brød
  • 8 spiseskefulde tomatpure
  • 4 spiseskefulde store kapers
  • Knivspids havsalt
  • Knivspids sort peber
  • Et godt skvat olivenolie
  • 4 ansjosfileter
  • 4 stilke bredbladet persille

Tilberedning:
Skær brødet i fire tykke skiver og smør tomatpureen over brødet. Fordel kapers og ansjoserne over de fire stykker brød. Krydder med salt og peber, og hak persillen fint og strø dette over. Som prikken over i’et, giver du hvert brød et skvat olivenolie. Server med det samme.

Butterdejssnacks med ricotta Den maltesiske butterdejssnack Pastizzi

Min maltesiske favorit: Pastizzi! Disse varme bløde butterdejssnacks er fyldt med ricotta, urter og en lille smule citron. Du folder dem som en dejlig pakke og lader dem bage et par minutter i ovnen. De er bedst, når du serverer dem friske fra ovnen.

Ingredienser:

  • 4 plader butterdej fra fryseren
  • ½ bundt frisk basilikum
  • 250 g ricotta
  • 1 æg
  • 1 citron
  • Knivspids havsalt
  • Knivspids sort peber
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • Et drys sesamfrø (valgfrit)

 

Tilberedning:
Forvarm ovnen på 200 grader og tag butterdejs pladerne ud af fryseren, men lad dem ikke tø helt op. Når de er til at folde, kan du gå i gang.

Hak basilikummen fint og riv citronskallen. Bland ricottaen med ægget, basilikummen, citronskallen, saltet og peberen.
Fordel ricottaen i midten af hver af butterdejs pladerne. Pisk æggeblommen og pensel kanterne af butterdejen. Fold forsigtigt siderne mod midten så du laver en pakke.

Sæt pakkerne på en bageplade, og pensel pakkerne med resten af æggeblommen, og drys med sesamfrø.

Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag pakkerne ved 200 grader i 20 min. eller til pakkerne er gyldenbrune. Server varme eller ved stuetemperatur.

Bønnespread

Denne lyse grønne spread, også kaldet Bigilla, er virkelig god som dip! Citronsaften giver et godt pift til spreaden. Virkelig lækkert med et glas bobler eller en tør hvidvin.

Ingredienser:

  • 400 g edamame bønner (friske eller fra fryseren)
  • Knivspids salt
  • 2 fed hvidløg
  • En halv spansk rød peber
  • 5 stilke bredbladet persille
  • Skvat olivenolie
  • Knivspids sort peber
  • 2 blade frisk mynte
  • Sjat citronsaft

Bruger du bønner fra fryseren, koger du disse møre i ca. 2 min. Pil hvidløget, pres det og blend det med bønnerne, den spanske peber, persillen og den friske mynte. Tilsæt saltet, peberen, citronsaften og olivenolien. Tilsæt evt. mere olivenolie til spreaden bliver lækker blød. Server med rustikt brød.

Maltesisk bønnespread

Hvilken af disse maltesiske snacks vil du lave? Eller vil du sætte dem alle på bordet? Velbekomme!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar