Elizas blog

Festlige Crema Catalana

Leder du efter en dejlig dessert opskrift til en lækker middag? Hvad siger du til den spanske Crema Catalana, en cremet budding med et sprødt sukkerlag på toppen. Som navnet afslører, stammer denne lækre dessert fra Catalonien, og er også kendt som crema de Sant Joseph. Den ligner til afveksling en Crème Brulée, men har lidt andre ingredienser og en anden fremstillingsmetode. Når jeg spiser denne specialitet, føler jeg den spanske sol prikke på min hud!

Her er ingredienserne til Crema Catalana for 4 personer:

Ingredienser:

  • 1 spsk. maizena
  • 1 l. sødmælk
  • 2 økologiske citroner
  • 2 kanelstokke
  • 8 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 4 spsk. brun farin

Tilberedelse:

Opløs maizenaen i 100 ml mælk og skræl med en kartoffelskræller skrællen af citronen. Kog resten af mælken på lavt blus i en gryde i ca. 10 min. med citronskallerne og kanelstokkene.

Rør æggeblommerne sammen med sukkeret (det behøver ikke at blive en skummende masse, bare det er godt mixet). Tilsæt mælken med maizenaen og mix det godt.

Sigt den varme mælk, så kanel stængerne og citronskallerne bliver sigtet fra. Tilsæt mælken i æggemassen under omrøring.

Fordel massen i fire glas og sæt dem i køleskabet til afkøling i mindst 4 timer.

Tag desserten ud af køleskabet lige før servering og fordel den brune farin på toppen af de fire glas. Smelt sukkeret med en bunsenbrænder til det er lysebrunt. Server med en ske, når sukkeret knaser.

Fortæl mig om din oplevelse, når du har prøvet opskriften!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar