Elizas blog

Amêijoas à Bulhão Pato

Det portugisiske køkken er et af mine favoritter. Retterne er simple og ærlige. For kort tid siden, smagte jeg for første gang den traditionelle ret ‘amêijoas à bolhão pato’, på den lille restaurant João do Grão i Lissabon. Hjertemuslingerne var simpelt tilberedt med hvidløg, koriander og olivenolie. Lækkert!
Da du ikke må gå glip af denne traditionelle ret, deler jeg gerne opskriften med dig!

Ingredienser:

  • 800 g. hjertemuslinger
  • 2 fed frisk hvidløg
  • Olivenolie
  • Frisk koriander
  • Citronsaft
  • Peber
  • Friskbagt brød

Tilberedning:

Læg de 800 g. hjertemuslinger i en skål med en smule salt. Skift vandet to til tre gange, så alt sandet bliver skyllet ud af muslingerne.

Hak to fed hvidløg groft og sauter dem lysebrune i tre spiseskefulde olie. Tag panden af varmen og tilsæt de afdryppede muslinger. Skru ned for varmen, tilsæt den friske koriander og lad muslingerne dampe uden låg. Rør forsigtigt i retten. Smid muslingerne der forbliver lukket væk. Dem må du ikke spise.

Anret hjertemuslingerne med olivenolie, hvidløg og koriander i en pæn skål. Pres frisk citronsaft over retten og drys med lidt peber. Server med friskbagt brød! Velbekomme!

Skal du inden længe til Lissabon, og vil du her prøve denne lokale ret? Jeg kan varmt anbefale restaurant ”João do Grão”. Du finder den på Rua dos Correeiros 222.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar